Onderhoud wandelschoenen

Het is belangrijk om goed voor je wandelschoenen te zorgen, zodat ze lang meegaan en je comfort en ondersteuning blijven bieden tijdens je wandelavonturen. Om je wandelschoenen goed te onderhouden, is het belangrijk om de volgende stappen regelmatig uit te voeren.

Zeker na veel regen of veel zonuren tijdens je wandeling.

Niets zo fijn als een fijn zittende wandelschoen. Hier wil je zo lang mogelijk mee doen. De juiste verzorging van je wandelschoen zorgt voor een langere levensduur. Dat is niet alleen erg fijn, maar ook duurzaam.

🍀 Zet geen andere schoenen bovenop je wandelschoenen in de kast.
🍀 Zorg voor voldoende ventilatie en een vochtvrije ruimte.
🍀 Haal de zool eruit en zet die rechtop in de schacht van je schoen.
🍀 Droog nooit een wandelschoen in de zon, onder de verwarming, droogsysteem voor schoenen of met een fohn. Dit droogt het materiaal uit.
🍀 Laat modder rustig opdrogen en borstel dit met een zachte borstel eraf.
🍀 Zijn ze droog en schoon? Dan geef ze een verzorging die geschikt is voor het materiaal. Spray geen verzorging die niet geschikt is voor bijvoorbeeld Gore-tex materiaal. Gore-Tex is een top product van hoge kwaliteit, gun je schoen de juiste behandeling.
🍀Om de levensduur van je wandelschoenen te verlengen, is het ook belangrijk om ze regelmatig in te smeren met een speciale waterdichte en voedende wax of spray.

Op deze manier blijven je wandelschoenen waterdicht en blijft het leer soepel en goed beschermd.

Meindl Lite Hike GTX

De juiste schoenonderhoud zorgt voor een langere levensduur van je schoen.
Wij verkopen verzorgingsproducten die passen bij je wandelschoen.

Sidas comfortzolen

Daarnaast hebben we ook comfortzolen van Sidas. Deze passen bij je schoen en voetboog.
Doormiddel van de nieuwste technieken en persoonlijke voetscan kan jij de zool van je wandelschoen vervangen voor een fris en passend exemplaar.

Het is belangrijk om je wandelschoen mee te nemen naar de winkel voor het meest optimale resultaat.

Versleten hak

Het is niet ongewoon dat de hak van een wandelschoen na verloop van tijd verslijt door intensief gebruik. Dit kan resulteren in een verminderde grip en stabiliteit tijdens het wandelen, waardoor het risico op ongelukken toeneemt. Gelukkig is het mogelijk om de hak te laten vervangen door een professionele schoenmaker. Door een nieuwe hak te laten plaatsen, kan de levensduur van de wandelschoen aanzienlijk worden verlengd en kan men weer veilig en comfortabel genieten van lange wandelingen in de natuur. Het is dan ook aan te raden om regelmatig de staat van de hakken van de wandelschoenen te controleren en indien nodig tijdig te laten vervangen.