Schoonmaken van softflask

Softflasks zijn handige en duurzame alternatieven voor plastic waterflessen tijdens het sporten. Ze zijn gemakkelijk hervulbaar en kunnen worden ingedrukt om de hoeveelheid water die je wilt drinken af te meten. Maar net als alle drinkflessen moeten softflasks regelmatig worden schoongemaakt om bacteriën en geurtjes te voorkomen.

Het schoonmaken van een softflask is eigenlijk heel eenvoudig en neemt maar een paar minuten in beslag. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je softflask schoon te houden:

Zorg dat je softflask geen bron van bacteriën wordt en maak deze, zeker na gebruik van sportvoeding, goed schoon.

  1. Spoel de softflask na elk gebruik uit met warm water. Dit zal helpen om eventuele resten van drankjes te verwijderen en de softflask fris te houden.
  2. Vul de softflask met warm water en voeg een reinigingstablet voor softflask toe. Sluit de dop goed en schud de softflask goed door. Laat het sopje een paar minuten in de softflask zitten om eventuele bacteriën te doden.
  3. Spoel de softflask grondig af onder stromend water om alle zeepresten te verwijderen.
  4. Laat de softflask ondersteboven drogen met de dop eraf. Dit zal helpen om eventueel achtergebleven vocht te laten verdampen en schimmel te voorkomen.
  5. Als je merkt dat je softflask een sterke geur heeft, kun je proberen het te reinigen met een oplossing van water en azijn. Laat de oplossing een paar uur in de softflask zitten voordat je hem grondig spoelt en laat drogen.
  6. Als je softflask erg vies is of al lang niet is schoongemaakt, kun je overwegen om een flessenborstel of een reinigingstablet voor waterflessen te gebruiken om hem grondig te reinigen.
  7. Haal ook de dop van de softflask er af om deze grondig om te spoelen.
  8. Bewaar de softflask in de vriezer om alle bacteriën die er nog over zijn te doden.
  9. Twijfel je of de softflask nog goed is? Dan kun je overwegen om een nieuwe aan te schaffen. Maar bij goed onderhoud gaat de fles jaren mee.

Door regelmatig je softflask schoon te maken, kun je ervoor zorgen dat hij fris en hygiënisch blijft en je helpen om elke keer dat je hem gebruikt een schone slok water te krijgen. Dus neem de tijd om je softflask goed te onderhouden en geniet van je hydratatie tijdens het sporten

Een softflask kun je ook heel gemakkelijk meenemen in de zijkant van bijvoorbeeld je Fusion broek. Geen geknoei meer met bekertjes en altijd je eigen voeding mee.