Review: Polar Vantage V3

20230827_125140

Review Sporthorloge

Getest: Polar Vantage V3

Van een Polar Ignite 1 naar de Polar Vantage V3. Het is een werkelijke update in functies en mogelijkheden.

Eerste indruk.
De Polar Ignite 1 heb ik destijds gekozen voor de vormgeving. Het horloge is makkelijk te combineren met je dagelijkse outfit. De Polar Vantage V3 is iets sportieve qua uiterlijk maar heeft door het heldere scherm nog steeds een stijlvol uiterlijk.

 • Helder licht
  Door het amoletscherm heb je duidelijk en helder licht en zijn alle functies beter te lezen. Ter vergelijk is er een foto toegevoegd van een horloge met en zonder amolet scherm
 • Drink reminder
  Leuk detail. Je kunt zelfs een reminder instellen die je help om met enige regelmaat te drinken. Handig in voorbereiding op een duurloop of wedstrijd! Uiteindelijk helpt goede vochtregulatie voor sneller herstel en een fitter gevoel. Ik ben benieuwd!
 • Weersvoorspelling
  Wakker worden en weten wanneer het gaat regenen. Je kan het direct aflezen van je horloge. In eerste instantie kies je het horloge er niet op uit, maar ik maak er intussen elke ochtend gebruik van.
 • Pasvorm
  Voor het verzamelen van accurate (slaap en herstel)gegevens is het verstandig je horloge 24 uur per dag te dragen. Bij de Ignite ervaarde ik een irritatie op de pols door de hardheid en deed ik het horloge voor het slapen gaan af. Die ervaring heb ik tot nu toe nog niet gehad met de Vantage V3. Deze ervaar ik een stuk minder als aanwezig op mijn redelijk smalle pols.
 • Kaarten
  Nieuwe wegen ontdekken en de bergroutes downloaden was absoluut een van de toevoegingen die ik in mijn nieuwe horloge zocht. Wat een helder en duidelijk scherm. Van de bekende paden af met trailen en wandelen is nu geen enkel probleem meer. Hoe leuk!
 • Accuduur
  Absolute plus in vergelijking met de Ignite. Heerlijk om dagenlang je horloge te kunnen gebruiken zonder deze te moeten opladen. Het opladen gaat zelfs onmeunig rap!
 • Gebruiksvriendelijk
  Toegegeven, ik ben geen held  in ingewikkelde systemen [Lees: ik wil graag meteen beginnen met ontdekken ipv ingewikkelde handleidingen door te spitten voor gebruik]. Het moet doen wat het moet doen en graag zo simpel mogelijk. Gelukkig was het dan ook een kwestie van opladen, synchroniseren en klaar! Het menu is eenvoudig, duidelijk en overzichtelijk vormgegeven. Heerlijk!

De Vantage V3 heeft een mooi en helder touchscreen welke goed reageert op aanrakingen maar geen reactie geeft op bijvoorbeeld contact met je trui of jas.

Polar Vantage V3 – volgens Polar

Het horloge is ontworpen om je te stimuleren in alle situaties waar je een inspanning voor levert: sport, prestaties en je dagelijkse leven.

Dankzij de combinatie van biosensoren, AMOLED display, dual frequency GPS, kaarten én het meest uitgebreide pakket aan trainings- en hersteltools op de markt, is de Vantage V3 de krachtigste Polar van dit moment.

Aan alles is gedacht, en met een batterijduur van meerdere dagen zonder opladen, plus de gloednieuwe ECG-, SpO2- en huidtemperatuurmeting vanaf je pols, helpt de sport smartwatch Polar Vantage V3 je op weg naar onvergetelijke prestaties.

Het enige wat jij moet doen? In de huid kruipen van een atleet.

De Polar Vantage V3 is een goede opvolger van de Ignite, Polar Pacer of Polar Pacer Pro. Ook als je meerdere functies zoekt op je horloge bij je outdoor avonturen, ga je echt genieten van alle mogelijkheden die het horloge heeft.

Absolute plus

 • De hartslagmeting is echt op orde! Geen borstband meer nodig voor een nauwkeurige meting. Zelf stellen ze dat de Polar Vantage V3 de meest uitgebreide combinatie van leds en sensoren tot nu toe heeft die in een Polar zijn verwerkt. Daardoor heeft het de meest nauwkeurige optische hartslagmeting ooit.

Meer weten over de Polar Vantage? Kom langs! We helpen je graag op weg. 

Wij verlenen klantgerichte hoogwaardige service bij de aanschaf van een horloge.

 • Wij geven uitgebreide uitleg over het horloge
 • Helpen je met het instellen
  (eventueel ook thuis). Kun je meteen aan de slag!
 • Problemen? Dan zorgen wij direct voor een passende oplossing of tijdelijk vervangend materiaal.

Wij zijn een verkooppunt van Polar en Garmin, echter verlenen wij deze service niet voor horloges die elders zijn aangeschaft.

Auteur: Berdien Schotveld