Review: trekkingrugzak

Sportkleding - wandelkleding

Review trekkingrugzak

Getest: Deuter trakkingrugzak 50+10l

Een berg op wandelen met een rugzak bepakt met spullen voor minimaal 3 dagen ‘overleving’.
Klinkt pittiger dan het wellicht is als je de juiste rugzak gebruikt.
Als het goed is, is de rugzak een eenmalige aanschaf (afhankelijk van je gebruik). Dan kun je maar beter zorgen dat deze aan alle vereisten voldoet voor jouw avontuur. Voor de echte trekkingfans, huttentochtliefhebbers of backpackers hebben we de Deuter Trekkingrugzak getest.

Waar moet een rugzak voor mij aan voldoen?

  • Voldoende ruimte voor mijn spullen en die van mijn zoon
  • Goed ademend effect op de rug
  • Voldoende mogelijkheden om de rugtas aan te passen op je lichaam.
  • Lichtgewicht (elke kilo scheelt toch weer).
  • Voorzien van een regenhoes
  • Handig heupvakje voor de camera (De uitzichten zijn fantastisch, je wilt je tas niet elke keer afhangen als je een foto wilt maken).

Omdat de heup band goed af te stellen is, draag je het gewicht niet op je rug maar op je heupen. Dat scheelt zo’n 80% van het totale gewicht aan rug belasting!

20% draag je op je rug en 80% op je heupen.

Deze rugzak (zie foto) gebruik ik zelf al een aantal jaren. Vaak meerdere keren per jaar. De tas heeft comfortabele rug en schouderbanden. Dat zorgt ervoor dat bij veel gewicht in de tas je geen snijdend effect krijgt op je heupen of schouders. Ook heeft die voldoende ruimte voor al mijn spullen en die van mijn zoon. En dat is een hele paklijst! Uiteraard houden we ons aan het laagjes principe en mag er maar 1 (kleine) knuffel mee de bergtop over.

Omdat de heup band goed af te stellen is, draag je het gewicht niet op je rug maar op je heupen. Dat scheelt zo’n 80% van het totale gewicht aan rug belasting!

20% draag je op je rug en 80% op je heupen.

Leuk detail:
De SL-modellen hebben in plaats van een gele bloem een geel armbandje. Dit armbandje is een achtknoop: het symbool van de cirkel van het leven. deuter geeft aan dat het staat voor ‘verbondenheid, oneindigheid en oneindige macht. Een rugzak gemaakt voor bergbeklimmers, natuurliefhebbers en alle sterke vrouwen.’ Het armbandje is duurzaam geproduceerd en benadrukt het duurzame karakter van deuter.

TIP: Een (grotere) rugzak zit pas écht lekker als de tas goed is afgesteld. Bij RUNenschede hebben we diverse gewichten liggen zodat je het verschil goed kunt ervaren. Zo kunnen we je meteen helpen met het afstellen van je wandeltas.

Bekijk de gehele collectie wandeltassen in de winkel
of op onze website

Auteur: Bart Damveld