Review: Regenjas

X-Alp Performance Knit waterdicht jack

Review regenjas

Getest: Odlo X-Alp Performance Knit waterdicht jack.

Voor ik de deur achter me dicht trek stop ik altijd mijn regenjas in mijn tas. Je weet maar nooit. En dat geldt zowel voor mijn activiteiten in Nederland als in de bergen (ervaring). Regen, wind en kou kunnen je activiteit namelijk flink verpesten. Een goede regenjas is dus een must voor iedereen die met enige regelmaat buiten te vinden is en zijn lichaamstemperatuur onder controle wil houden.

Voor mij is die toplaag dus ontzettend belangrijk.

Door de extra hoge kraag en het ‘klepje’ op de capuchon sluit de regenjas mooi om je gezicht en blijft het goed zitten (handig op de fiets!). Zelfs bij harde regen komt er geen water via de hals binnen.

Waar moet een regenjas voor mij aan voldoen?

  • Makkelijk snel op te bergen en lichtgewicht graag. (Hoe minder kilo’s in de (berg)tas hoe fijner de wandeltocht).
  • Wind en waterdicht
  • Soepel en goed op lengte. Ik wil graag makkelijk kunnen beweging/rennen/klimmen dan is het voor mij belangrijk dat de regenjas ook bij een gebogen houding over mijn gehele rug valt.
  • Kwalitatief goed materiaal (het liefst met duurzame materialen).
  • Goede prijs kwaliteit verhouding.

Fietsen, hardlopen, trailrunning. Het zijn buiten avonturen. Maar zeker iemand die zich met enige regelmaat ook in de bergen bevindt weet als geen ander hoe onvoorspelbaar het weer kan zijn. Niet gaan of met haast teruglopen is vaak geen optie. En ook helemaal niet nodig als je de juiste materialen bij je hebt.

Dankzij het 2,5L single-jersey membraan met een waterkolom van 10.000 mm is dit jack volledig waterdicht, maar toch extreem ademend. De hoofdstof is gemaakt van 100% gerecycled, elastisch en superzacht polyester. Dat geeft mij de nodige bewegingsvrijheid. Ook heeft de jas gesealde naden, een verstelbare hardloopcapuchon met regenklep en reflecterende details.

Een jarenlange aanwinst voor je collectie.

Opgenomen in de standaard collectie voor mannen en vrouwen.

 

Auteur:  Berdien Schotveld