COLUMN 21: TRAININGSSPREEKUUR

Na de Twentse Vrouwenloop volgde de Singelloop en zondag staat de Huttenkloasloop op het hardloop-programma bij vele lopers\loopsters. Daarna komen er nog een paar maanden met o.a. mooie crosslopen en zullen we al snel onze gedachten richten op de planning van 2016. Wat ga ik lopen, waar ga ik pieken en waar zal ik mijn PR kunnen verbeteren. Dat is het mooie van hardlopen, ieder jaar valt er wel weer iets te verbeteren. Zo gebeurt het, dat vaak dezelfde vraag in de winkel op ons wordt afgevuurd:  ‘HOE’  doe ik dat?

Voor een grote groep lopers is dat ‘HOE’  onder meer afhankelijk van wat er binnen hun atletiek/hardloop vereniging wordt gepland. Vaak wordt met de trainers een mooi plan gesmeed om samen naar een doel te trainen. Dat  is zeer motiverend om mee te doen. Het is goed voor het groepsgevoel en onderbouwend voor betreffende verenigingen. Persoonlijk adviseer ik  (als gediplomeerd en ervaringsdeskundig hardlooptrainer) hardlo(o)p(st)ers altijd zich indien mogelijk, bij een vereniging aan te sluiten. Want daar is trainers-deskundigheid waar men op terug kan vallen. En men leert er van elkaars ervaringen.

Daarnaast blijft altijd een bepaalde categorie, ik noem ze de ‘vrije lopers’,  geheel op eigen houtje actief.  Soms is men vanwege de gezins- of werksituatie  gewoon niet in staat zich bij een vereniging aan te sluiten. En er zijn lopers die gewoon geen behoefte hebben aan het groepsgewijs trainen. Toch wil deze categorie lopers en loopsters wel graag over hun trainingen geadviseerd worden.
Veel van deze ‘vrije lopers’ zijn zich vaak niet bewust welk talent er wellicht in hun/haar benen schuilt. Uit gewoonte wordt vaak 2 á 3 keer per week getraind, individueel, of soms met een vriendengroep. Week na week hetzelfde trainingspatroon met af en toen een langere duurloop omdat de Halve van Enschede er zo weer aankomt.
Ook worden veel van die trainingen steeds met dezelfde intensiteit gelopen. Met een weinig verrassend resultaat: Weer ongeveer dezelfde tijd als het jaar ervoor… Nauwelijks of geen progressie geboekt.  ‘HOE’  zou dat nou komen? Heel simpel, door dat trainingspatroon eens te onderbreken en met een echt plan te gaan werken! Niet iedereen heeft trainingsleer in zijn bagage. Dat is begrijpelijk.

Daarom gaan we nu deze extra service bieden.  Individuele begeleiding:  ‘HOE’  vanuit Running Center Enschede. Speciaal hiervoor richt ik vanaf 1 oktober een trainingsspreekuur in.  Aan de hand van uw individuele wensen kan ik een ‘HOE’ plan maken. Dit kan erg breed zijn: van een beginnersschema tot een schema voor een snelle 5 km of een langere afstand zoals een halve of hele marathon.  Wat komt hierbij zoal ter sprake: de opbouw naar het beoogde doel, de hulpmiddelen die er zijn (bijv. een hartslagmeter),  het aantal trainingen, een schema van week tot week en uw voedingspatroon. Ga uit van periodes van 3- 6 maanden waarin ik u persoonlijk ga begeleiden om uw beoogde doel te realiseren.  Met mijn eigen hardloop- en trainers ervaring kan ik u uitstekend begeleiden ‘HOE’ uw PR’s te  verbeteren.  Gegarandeerd succes!

HOE gaan we te werk:    Vrije inloop op donderdagmiddag tussen 14.00 uur  en 18.00 uur in de winkel.

Intake gesprek met uw doel duidelijk omschreven.

Wilt u hiervoor meebrengen: persoonlijke gegevens, loopervaring en gelopen tijden.
Kosten: Het trainingsspreekuur is gratis;
Een persoonlijk schema voor 3-6 maanden kost  € 75,-

@ Looppatroon  Huub van Langen