Outdoorkleding

Wandel je behoorlijke afstanden of ga je op reis naar een warm land waar je veel op pad gaat? Dan is het fijn om lichtgewicht, flexibele, sneldrogende en beschermende kleding te dragen.

Hoe minder gewicht, hoe beter! Dat geldt zeker als je de gehele tocht je eigen bepakking met je mee moet ‘slepen’. Een wandelbroek is gemaakt van sterk maar licht materiaal. Neem je een afritsbroek (deze zijn zeker niet meer saai), dan heb je een korte en een lange broek ineen.

Zorg ervoor dat je lekker makkelijk kunt bewegen als je aan het wandelen bent. Dat geldt zowel voor je bovenkleding maar zeker ook voor je onderkleding. Wanneer je een trap moet oplopen of een flinke stap omhoog op een steen moet zetten, dan is het fijn dat je kleding draagt die flexibel genoeg zijn. Strakke spijkerstoffen houden je bewegingsruimte beperkt.

Wandelkleding is sneldrogend. Fijn als je een regenbui over je heen krijgt, je weinig tijd hebt om je was te laten drogen na het wassen of wanneer je in warme omstandigheden aan het wandelen bent.

Kwalitatief goede outdoor kleding is een tijdloze investering voor jaren. Zorg dat het perfect zit!

Zeker in bosrijke omgeving wil je beschermende kleding tegen takjes/brandnetels/beestjes/muggen. Daarnaast voorkomt de sneldrogende stof dat bij je bij koud weer kou ervaart op de benen door nat materiaal. Krijg je dan toch een regenbuitje over je heen, dan is dit binnen enkele minuten weer opgedroogd. Dat zit wel zo fijn en beschermt je lichaam tegen teveel afkoeling.

Neem altijd een paar extra sokken mee. Droge sokken zijn een must. Daarnaast is het heerlijk om na een lange wandeling frisse sokken aan te trekken.

Vergeet je sokken niet!
Goede sokken zijn vaak een onderschat item. Maar toch kun je overwegen om ze eens te vragen voor je verjaardag wanneer je ze nog niet bezit. Goede sokken zorgen voor snelle opname van zweet. Het voorkomt dat je natte sokken zorgen voor vervelende blaren. Daarnaast hebben goede sokken een ruwe onderkant wat voorkomt dat je gaat schuiven in je schoenen.

Tip: neem (altijd) een extra paar sokken mee in je rugzak. Zo kan je altijd wisselen wanneer je per ongeluk door een te diepe waterplas bent gestapt of wanneer dat ene buitje toch een regendag blijkt te zijn. Ook is het fijn om bij aankomst van je eindbestemming je sokken te wisselen. Dat zorgt meteen voor een heeeeerlijk fris gevoel.

Vergeet je tas niet!
Een tas is tijdens het wandelen je opbergplek. Zorg dat je een goed zittende, goed afgestelde wandelrugzak hebt. Dan merk je bijna niets van dat extra gewicht!
Een wandeltas dient daarnaast tegen een buitje te kunnen of een regenhoes te hebben zodat jij al je reservekleding en voeding droogt kunt bewaren.