Hyrox schoenen

Hyrox is een sport waarbij het overgrote deel bestaat uit hardlopen, gecombineerd met een aantal workouts, die ook voornamelijk je benen belasten. Goeie schoenen zijn dan ook cruciaal.

Een goede Hyrox schoen is stabiel, lichtgewicht, heeft voldoende grip onder de zolen, lage hieldrop en perfecte pasvorm. Voor de duurzaamheid is het belangrijk dat het upper van de schoen voldoende stevig is om de zijwaartse krachten te kunnen opvangen zonder te scheuren.

Al deze gestelde eisen hebben een belangrijke reden en dat laten we graag ervaren in onze winkel.

Wij hebben verschillende merken schoenen die jouw ondersteunen bij het uitoefenen van hyrox. Daarbij maken we gebruik van een statische (lengte en breedte maat) en dynamische analyse (loopanalyse).

Wij kennen de schoenen. Graag leren we jou ook kennen voor de perfecte match.

Hardloopanalyse

Stap 1: Jouw verhaal, jouw doelen
Je bent een hardloper of je gaat hardlopen in combinatie met krachtoefeningen. Fantastisch! Graag horen we meer over jouw doelen of afstanden. Dit kan namelijk effect hebben op de maat die we je adviseren.

Stap 2: Gang analyse
Met de ganganalyse bekijken wij de afwikkeling van de voet zonder schoeisel op de baan. Wat ik jouw natuurlijke afwikkeling is de basis.

Stap 3: Statische analyse
Met een voetscan lezen wij de lengte en de breedte maat van je voet. Ook zien we de drukpunten van je voet.

Stap 4: Dynamische analyse
Naast de pasvorm van de schoen (statische analyse) bekijken wij je looppatroon om te bepalen of de schoen je voldoende ondersteuning geeft bij het neerkomen.

Stap 5: Testen!
Als alles klopt, dan is het aan jou of de schoen ook lekker zit. We proberen verschillende modellen die passen bij jouw persoonlijke verhaal en analyse.

Trainingsschoenen voor mannen (klik voor een grotere afbeelding)

Trainingsschoenen voor vrouwen (klik voor een grotere afbeelding)

Merken die we in huis hebben

Loop analyse

De hardloopanalyse ter waarde van 20 euro, is gratis bij aankoop schoenen. Neem hiervoor je oude schoenen mee,
deze vertellen ons qua slijtage veel over jouw loopstijl!

Met een ganganalyse (wandelen) op de loopbaan, voetmaat-controle en loopanalyse m.b.v.. video-opnames, waarbij op jouw loopbewegingen wordt gelet, worden verschillende schoenen met je getest op stabiliteit en afwikkeling.

Hierna mag je de geschikte schoenen even op straat testen.