Trainingsschoenen

Een goede trainingsschoen is de basis voor iedere hardloper. Een hardloper belast zijn benen met 3 tot 5 keer zijn eigen lichaamsgewicht. Het is belangrijk dat je de juiste schoen aangemeten krijgt die de klap kan opvangen.

Daarvoor is veel kennis nodig over de schoen maar ook van de loper. Daarom maken wij een uitgebreide analyse waar we de stabiliteit van de schoenen kunnen aflezen. Voor iedere afwikkeling, lichaamsbouw, gewicht en trainingsdoel is er een passende schoen.

Omdat we zelf de collectie mogen bepalen, kiezen wij alleen trainingsschoenen waar we 100% achter staan of nemen we bepaalde merken (nog niet) op in de collectie. Zo kunnen we de loper, in combinatie met goed advies, goed en veilig op weg helpen.

Wij kennen de schoenen. Graag leren we jou ook kennen voor de perfecte match!

Hardloopanalyse

Stap 1: Jouw verhaal, jouw doelen
Je bent een hardloper of je gaat hardlopen. Fantastisch! Graag horen wat je doelen zijn en/of waar je de schoen voor gaat gebruiken. Een trailrun vraagt om een andere schoen dan een halve marathon.

Stap 2: Gang analyse
Met de ganganalyse bekijken wij de afwikkeling van de voet zonder schoeisel op de baan. Wat ik jouw natuurlijke afwikkeling is de basis.

Stap 3: Statische analyse
Met een voetscan lezen wij de lengte en de breedte maat van je voet. Ook zien we de drukpunten van je voet.

Stap 4: Dynamische analyse
Naast de pasvorm van de schoen (statische analyse) bekijken wij je looppatroon om te bepalen of de schoen je voldoende ondersteuning geeft bij het neerkomen.

Stap 5: Testen!
Als alles klopt, dan is het aan jou of de schoen ook lekker zit. We proberen verschillende modellen die passen bij jouw persoonlijke verhaal en analyse.

Trainingsschoenen voor mannen (klik voor een grotere afbeelding)

Trainingsschoenen voor vrouwen (klik voor een grotere afbeelding)

Merken die we in huis hebben

Loop analyse

De hardloopanalyse ter waarde van 20 euro, is gratis bij aankoop schoenen. Neem hiervoor je oude schoenen mee,
deze vertellen ons qua slijtage veel over jouw loopstijl!

Met een ganganalyse (wandelen) op de loopbaan, voetmaat-controle en loopanalyse m.b.v.. video-opnames, waarbij op jouw loopbewegingen wordt gelet, worden verschillende schoenen met je getest op stabiliteit en afwikkeling.

Hierna mag je de geschikte schoenen even op straat testen.